Petnaest godina rada i tradicije stoji iza nas . Refernce su naši zadovoljni klijenti , postanite i Vi naš klijent . Mi inzistiramo na kvaliteti i majstori smo od riječi .

utorak, 29. svibnja 2012.

Adaptacija krovišta - prepokrivanja krovišta

Sanacija krovišta je složen i opsežan zahvat . U sanciji krovišta uvjek treba biti oprezan i obratiti pažnju na nekoliko   koraka u izvođenju radova. .Prvo treba obratiti pažnju na  kvalitetu podloge koja ostaje ,
stari rogovi , brodski pod ,daska . Ako bi došlo do previda ili zbog cijene se odustalo  od zahvata koji bi trebao ukloniti nešto što je dotrajalo ili natrulo , to bi mogao biti faktor  koja bi mogao ugroziti kopletni smisao adaptacije . Jer jednom kada se postave novi slojevi  krova , stari dijelovi koji nisu ispravni mogu ugroziti kvalitetu krova kako statički tako i u smislu procurivanja . A neka buduća sancija tih dotrajalih dijelova poslije je puno skuplja . Zato krov kada se radi bolje odmah uložiti nešto više novaca ali onda je sve osigurano .
Kod adaptacije treba naravno voditi i brigu o vremenskim uvjetima  i osiguranju objekta od procurivanja u slučaju iznenadnih kiša . Uglavnom adaptacija krovišta nije zahvat , koji se može napraviti bez dobre organizacije i pripreme , a poslije toga sami radovi traju vrlo kratko . Kod starih krovišta se redovito pojavljuje problem ulegnuća rogova , pa je obavezno poravnati krovnu plohu.

1.
Slika pokazuje jedan od rijetkih primjera , gdje se klijent odlučio da neće skidati postojeći pokrov od salonit ploča , nego se išlo sa štaflama preko salonita , preko štafli  su se stavile letve za novi pokrov .
Ovdje se radilo o računici da se izbjegne daska i folija .
2.
   Ovo je druga faza gdje je postavljen pokrov preko letvi i postojećeg starog pokrova.
3.
   I u konačnici sasvim dobro izgleda . Tko zna da je ispod stari truli salonit !?



4.
  Slika 4 i 5 pokazuju adaptaciju krovišta sa završnim pokrovom od crijep ploče . Na detaklju se vide žlijeb , podložni lim koji  ide ispod pokrova i u žlijeb . Na podložni lim je postavljen češalj koji sprečava ulazak ptica i osa ispod pokrova. Ispod pokrova je paropropusna folija  a na njoj letve . Preko letvi je postavljena crijep ploča , preko koje se učvršćuje snjegobran.


5.
  Crvena crijep ploča.

6.
   Sljeme na crijep ploči . Sa obadvije strane dolazi brtva koja ispunjava valove i dolazi ispod sljemena .


Crijep Tondach Continental


































PONUDE IZRAĐUJEMO NA UPIT !!!


















































































Nema komentara:

Objavi komentar