Petnaest godina rada i tradicije stoji iza nas . Refernce su naši zadovoljni klijenti , postanite i Vi naš klijent . Mi inzistiramo na kvaliteti i majstori smo od riječi .

srijeda, 18. srpnja 2012.

Falcani limeni pokrovi - PLX Lindab i Prefa Filisthall





Falcani pokrovi su limene trake širene maksimalno do 55 cm koje se spajaju duplim preklopom  ili stajećim falcom . Falcani pokrovi uglavnom služe za krovove  koji imaju nizak stupanj pada pa su najpogodniji za postaviti a da krov nema problema sa prodorom vode . Mogu isto tako služiti i kao ukras na raznim mansardama  i terasama .
Praksa je pokazala da su na tržištu kod nas najbolje dvije vrste lima : PLX Lindab koji je oplemenjeni čelik  dodatno omekšan u raznim bojama . Ili Prefa Fillistahl  limeni pokrov od aluminija koji je pak dodatno oplemenjen da ne puca . Prefa može biti u glat varijanti boje ili "stuko" koji je površinski hrapav .

Ova slika je sa jedne zgrade na koju je postavljen PREFA "stuko"  pokrov .


Stajaći falc uglavnom bude visine 3-3,5 cm .Bitno je napomenuti  da se nosači za gromobrane nikako ne smiju bušiti  kroz falc , nego se orginal kopčama , kvače za vrh falca . Lim se pričvršćuje kopčama koje ostaju ispod pokrova . Koriste se fiksne kopče i klizeće koje omogućuju pokrovu da diše i da radi a da se ne primjete neke deformacije na limu .




Kod  spoja krova i vertikalnog zida lim se podiže na način da se šara podiže uza zid po potrebi a da se limena traka ne prekida . Na falcu se radi takozvana "figa" tako da je i falc iz jedne cjeline .


Sljedeće slike pokazuju primjer falcanog pokrova po malo drukčijem sistemu . Radi se o objektu dječjeg vrtića  . Korišteni su materijali  firme Lindab i pokrov PLX .
Na betonsku ceku polaže se parna brana . Na parnu branu dolaze nosači koji nose visoko trapezni perforirani lim

Na parnu branu polaže se izolacija od kamene vune u debljine 10 cm .Na nosače se postavlja trapezni perforirani lim .Perforacije na limu služe za ventiliranje , budućeg krova  .



Na trapez sa gornje strane postavlja se OSB ploča ili nešto slično  , preko drvene ploče paropropusna folija
i na foliju dolazi falcani pokrov u ovom slučaju PLX.



 Žlijeb je od INOX lima .Dupli sa izolacijom ispod gornjeg žlijeba .






Isto tako falcani pokrov je najprikladniji za izradu kupola .


 Može se postavljati i direktno na tvrdu vunu .


 Pogodan je i za razne prijelaze na svim pokrovima .



Za one malo tanjeg novčanika , dobra vijest ,naravno može i u  najjeftinijoj varijanti , od pocinčanoga lima .




Nema komentara:

Objavi komentar