Petnaest godina rada i tradicije stoji iza nas . Refernce su naši zadovoljni klijenti , postanite i Vi naš klijent . Mi inzistiramo na kvaliteti i majstori smo od riječi .

petak, 28. lipnja 2013.

Niskoenergetski krov u spoju sa kolektorima-energetski učinkovit krov -uštedite i na kraju zarađujte


Ovo je stari krov obložen eternit pločama koje ispod nemaju nikakvu termo izolaciju i bez ventiliranja su .



Život ispod ovakvog  krova ljeti se pretvara u pakao a zimi u , život na Sibiru  . Rekonstrukcija  ovakvog krovišta u niskoenergetsko potkrovlje koje bi dobilo sve potrebne parametre energetske učinkovitosti , prvenstveno zahtjeva , mnogo novaca , na to se pripremite . Ali to je samo početno ulaganje u budućnost koja  vam nosi puno uštede energije zimi do 50% i ljeti  jedan ugodan život bez palenja klime . Naravno da bi zatvorili krug ušteda -zarada na novi krov treba položiti kolektore da bi i zarađivali na energiji koju vaš krov proizvodi.


A sada kreću rušenja i rekonstrukcija , kojoj srećom ima kraja ...



Ova rekonstrukcija krova zahtjeva i podizanje nadozida , zbog dobivanja više prostora .








Na početku radova sve više liči na kao ili kao da se djeca igraju ali polako stvari dolaze na svoje mjesto...

Za oblogu zida koristimo XPS tvrdi poliestern u debljini 10cm x 2 tako da dobijemo 20 cm debljinu fasade .






Koja u konačnici izgleda kao na slici ispod , završno dvije ruke ljepila sa mrežicom i sve je spremno završni sloj...


Vratimo se krovu opet ....Između rogova postavlja   se parna brana i 15 cm mineralne vune



Iznad mineralne postavlja se daščana oplata ...



A na daščanu oplatu polaže se 10 cm Termo Topa , super tvrde kamene vune , na koju se polaže paropropusna folija ... tako da je onda ukupan zbroj vune 15 obične  + 10 termotopa


preko folije se polažu gredice 8x5 za zračni prostor koje učvršćuju turbo vijcima za krovnu konstrukciju ,zračni prostor je jedan od bitnih komponenti za ventiliranje krovišta i dobivanje energetskih svojstava.



Preko gredica olažu se letve 4x5 cm






















Na krov se mogu smjestiti i vanjske jedinice za klimu tako da se ne narušava izgled fasade...



Još malo i kraj je blizu ,dodatno pričvrstiti i počistiti krov...


tako da u konačnici blista ....








I na kraju da bi krov bio u potpunosti iskorišten  postavi se nekih od krovnih sistema solarnih ćelija ili kolektora , tako da i nešto zaradite na cijeloj investiciji  , naravno  i malo  treba biti strpljiv .



Obnovljiva je energija stvorena iz prirodnih izvora, poput sunčeve svjetlosti,vjetrakiševalova i geotermalne topline koji su obnovljivi (prirodno iznova punjivi). Tehnologije obnovljivih izvora energije uključuju sunčevu energijusnagu vjetrahidroenergijuenergiju biomase i biogoriva. Gotovo sva obnovljiva energija dolazi od Sunca. Sunce prema Zemlji zrači oko 5,25 kWh/m2 na dan (Sunčeva konstanta je 1,366 kW/m2). Nakon stoljeća korištenja energije fosilnih goriva, danas se globalna slika mijenja, a obnovljiva energija se sve više smatra jednim od ključnih čimbenika budućeg razvoja Zemlje. U 2006. godini oko 18% ukupno potrošene energije proizlašlo je iz obnovljivih izvora energije, pri čemu 13% otpada na tradicionalnu biomasu (spaljeno drvo). Snaga vode je sljedeći najveći obnovljivi izvor sa 3%, a topla voda (grijanje) slijedi sa 1,3%. Iz novih tehnologija poput geotermalne energije, energije vjetra, Sunca i oceana zajednički je iskorišteno 0,8% od ukupno potrošene energije. Tehničke mogućnosti za njihovu uporabu je velik, premašujući sve ostale već dostupne izvore, te su bili preporučeni kao prvenstveni izvori.



Solarna energija,

je zračenje svjetlosti i topline sa Sunca koju ljudi koriste od drevne povijesti upotrebom raznih neprestano napredujućih tehnologija. Sunčevozračenje skupa sa sekundarnim sunčevim izvorima kao što su energija vjetra i energija valova, hidroenergija i biomasa zajedno čine većinu raspoložive obnovljive energije na Zemlji. Upotrebljava se samo neznatan dio raspoložive sunčeve energije. Sunčeva energija omogućuje proizvodnju pomoću toplinskih strojeva ili fotonaponski. Jednom proizvedena njene primjene ograničava samo ljudska mašta. Dio popisa primjene sunca uključuje grijanje i hlađenje prostora u sunčevoj gradnjipitku vodu kroz destilaciju i dezinfekciju, rasvjetu, sunčevu toplu vodu, toplinu za sunčevo kuhanje, visokotemperaturnu industrijsku vodu.

Sunčeve tehnologije široko se karakteriziraju kao ili pasivna sunčeva ili aktivna sunčeva, ovisno o načinu prikupljanja, pretvaranja i raspoređivanja sunčeve svjetlosti. Aktivne sunčeve tehnike uključuju primjenu fotonaponskih ploča i sunčeva toplina kolektora (s električnom ili mehaničkom opremom) kako bi se sunčeva svjetlost pretvorila u iskoristive proizvode. Pasivne sunčeve tehnike uključuju orijentaciju zgrada prema suncu, odabir materijala s povoljnim svojstvima termalna masa ili svjetlosnim svojstvima raspršenja, te oblikovanjem prostora u kojima zrak prirodno kruži prirodno kruženje zraka.






Vidimo se !!!

Rušenja
Adaptacija starog krovišta
Zidanje nadozida i betoniranje
Postavkljanje fasade XPS 20cm
Postavljanje drvene konstrukcije
Postavljanje mineralne vune
Postavljanje daščane oplate
Postavljnje  Temotopa 10cm
Postavljanje Folije
Postavljanje letvi
Postavljanje Gerard pokrova.
Niskoenergetski  krov.đ
Solarni kolektori .















































1 komentar:

  1. Ovo je stvarno fenomenalno, naročito sa ovim solarnim panelima.

    OdgovoriIzbriši